Препоръчваме поставянето на мрежи против насекоми (комарници) като допълнителен аксесоар към вашите прозорци, което ще държи нежеланите посетители извън дома ви и ще помогне да запазите вашия комфорт.

Комарниците се изработват от алуминиеви рамки и мрежи от фибростъкло с тефлоново покритие, които гарантирано издържат на атмосферните условия и не изгарят от слънцето. Прилагат се към отваряемите части на прозоречните конструкции (включително врати) и могат да бъдат инсталирани на всякакъв вид профил. Възможно е прахово боядисване на алуминиевите профили на комарниците в цвят по системата RAL (виж тук), а също се предлагат и фолирани рамки в някои дървесни разновидности (златен дъб, венге и др.)

Видове комарници


Прилагат се няколко основни разновидности на мрежите против насекоми, спрямо начина им на отваряне. Най-опростения вид са Фиксираните (неотваряеми) комарници. Използват се на приземни етажи и леснодостъпни места, където могат да бъдат лесно демонтирани отвън при необходимост. В зависимост от това как се използва прозореца понякога се налага често сваляне на комарника, поради което се монтират Отваряеми комарници.

Те могат да бъдат:
• На панти – с PVC шнапер за лесно отваряне и затваряне


• Плисе – свиват се тип хармоника в края на прозореца


• Ролетни – с механизъм за навиване на мрежата в горната част на прозореца

• Плъзгащ комарник – комарникът е вграден в плъзгащи крила