Работим с широка гама първокачествени Български и Немски PVC профили. Изработваме дограма основно с профилите на фирмите VIVA PLAST и REHAU. Ако преценката коя марка е най-подходяща е трудна за Вас, то не се колебайте да ни потърсите за информация и препоръка! Ще получите безплатна консултация и посещение на обекта, за да реализираме оглед. Професионалните компетенции и опита на служителите ни е достатъчен, за да вземете правилно и информирано решение!

PVC дограмата се произвежда от пластмаса (Polyvinyl Chloride ), която се характеризира с  гъвкавост и е лесна за обработване. Това прави дограмата лесна за производство и монтаж, поради което тя е най-евтиния вариант при избор на дограма за вашето жилище, вила, офис, хотел, индустриални сгради. PVC дограмата дава възможност за богат избор на форми, размери  и цветове, което я прави предпочитан вариант за задоволяване на все по-големите изисквания за индивидуален, атрактивен и уникален дизайн!

Голям плюс на PVC дограмата са отличните топлоизолационни качества на профилите, което създава значителни икономии от отоплителните разходи. PVC профилите имат коефициент на топлопреминаване 1,3 W / m² K или по-малко, което прави пластмасовата дограма изключително енергоефективна. За сравнение коефициентите при алуминиевата и дървената дограма са значително по-високи, което води до големи загуби на топлина. Освен това, благодарение на доброто си уплътнение, PVC профилите осигуряват перфектна шумоизолация, а в случай, че профилът се комбинира с подходящ стъклопакет може да се постигне още по-висока степен на шумо- и топлоизолация.

Сред най-важните предимства на PVC дограмата е  лесната поддръжка, която изисква само вода и почистващ препарат за разлика от дървената дограма, при която е необходимо редовно боядисване или лакиране. PVC дограма е с дълъг експлоатационен срок,  през който няма да промени визията си, тъй като е устойчива на механични повреди,ръжда, гниене, UV радиация. Друга важна характеристика на PVC профилите е тяхната пожароустойчивост(материалът не поддържа пламък), което ги прави идеален избор не само за жилищни, а и за индустриални сгради.

Друго важно предимство на PVC дограмата е по-надеждното  заключване спрямо това на алуминиевата или дървена дограма. Има възможност за влагане на специален секюрити обков,който дава сигурност срещу взлом.

Не на последно място можем да изтъкнем предимство на пластмасовата дограма с екологична значимост. При производството й не се използват природни източници. Тя може да бъде напълно рециклирана и използвана отново.

Поради факта, че PVC дограмата е лесна за производство и монтаж най-често сроковете за финализиране на поръчка са кратки. Възможността за разнообразни,елегантни дизайнерски решения, нестандартни форми, актуални, модерни цветове, ниска крайна цена , лесна поддръжка, постигане на  енергоефективност правят PVC дограмата най-доброто решение за всеки вид строителство!

 

Армировка на PVC дограма


Армировката или така нареченият „усилващ профил“ е задължителен и особено важен елемент при изработката на PVC дограма. Той представлява горещо поцинкована стомана, която се влага по цялата дължина на PVC профила. Тези метални профили придават устойчивост и стабилност на конструкцията. Трябва да се има предвид, че без армировката PVC профилът е просто пластмаса с висока гъвкавост. Не трябва да се бърка качеството на PVC профила с несъвестна изработка, при която усилващия профил е спестен. Това гарантира по–ниска цена на крайния продукт, но клиентът получава некачествена дограма, която ще му създаде неприятности в най-кратък срок. Нужно е клиента да знае, че наличието на усилващ профил гарантира добрата стабилност на прозореца.

 Цветова гама на дървесните декори

Cream White
Gale Grey
Shogun AC
Shogun AF
Hazy Grey
Winchester XA
Hazy Grey Finesse
Shogun AD
Dark oak
Gold oak
Mahagon
White